Röntgen ja ultraääni

Röntgentutkimuksella tutkitaan luita ja sisäelimiä.
Käytössämme on pieneläintutkimuksiin tarkoitettu röntgenlaite, jolla saadaan hyvänlaatuisia röntgenkuvia. Käytössämme on digitaalinen kuvanlukija, joka mahdollistaa kuvien tarkastelun tietokoneen ruudulta perinteistä filmiä tarkemmin. Kuvat kopioidaan maksutta CD:lle.

Röntgentutkimus on potilaalle täysin kivuton tutkimusmenetelmä, mutta kuvauksen aikana ehdottoman paikalla pysymisen varmistamiseksi joudutaan potilas toisinaan rauhoittamaan erityisesti ortopedisissä ongelmissa.

Yleisempiä tutkimuksia ovat viralliset lonkka- ja kyynärkuvakset, keuhkojen ja sydämen kuvaukset, vatsaontelon kuvaukset sekä luustokuvaukset.

Pentujen tarkan lukumäärän arvioinnin voi tehdä röntgenkuvauksella koiralla 50 vuorokautta ja kissalla 45 vuorokautta astutuksen jälkeen.

Teemme Helmessä vatsaontelon ultraäänitutkimuksia. Yleisimpiä tutkimuksia ovat tiineysdiagnostiikka, kohdun tutkiminen ja virtsarakon tutkiminen. Ultraäänitutkimus on potilaalle täysin kivuton ja turvallinen tutkimusmenetelmä.

Tiineystutkimuksen ultraäänellä voi tehdä koiralle aikaisintaan 25 vuorokautta ja kissalle 20 vuorokautta astutuksen jälkeen. Epäselvissä tapauksissa varmistus tehdään vielä viikon kuluttua maksutta.