Laboratorio

Tutkimme virtsa-, veri-, iho-, korva-, papa- ja ohutneulanäytteitä. Meillä on uudet ja kattavat laboratoriolaitteet ja suuri osa tuloksista valmistuu samalla käynnillä. Lähetämme näytteitä myös ulkopuolisiin laboratorioihin.

Verinäytteiden määritystä vaaditaan usein diagnoosin saamiseen. Tutkimme mm. maksa-, munuais-, proteiini-, elektrolyytti-, ca-, fosfori-, sokeriarvot, tulehdus- ja punasoluarvot, hemoglobiini sekä verihiutalemäärän, haimatulehduksen pikatestin, punkkivälitteisten sairauksien pikatestin, fruktosamiinin (pitkäaikainen veren sokeri), koirien crp-tulehdussoluarvon odottaessa.

Virtsan stix-, ominaispaino- ja sakkatutkimukset tehdään odottaessa, mutta viljelytutkimuksen valmistuminen kestää vuorokauden. Mikäli virtsassa kasvaa bakteereja, tehdään myös antibioottiherkkyysmääritys.

Korvan tai ihon mikroskooppinäytteistä tutkitaan muun muassa onko kyseessä ulkoloisten, bakteerin tai hiivan aiheuttama tulehdus.

Eläinlääkäriasema Helmessä on uudet ja kattavat laboratoriolaitteet ja suuri osa tuloksista valmistuu samalla käynnillä.