Hammashoidot

Lemmikin säännöllinen hampaiden hoito on erittäin tärkeää yleisen terveyden ja elämänlaadun kannalta. Plakki ja hammaskivi aiheuttavat ientulehdusta. Hoitamattomana ientulehdus leviää hampaan tukikudokseen ja johtaa hampaiden irtoamiseen.

Sydänvikaisten ja iäkkäiden potilaiden suu tulisi pitää mahdollisimman hyvässä kunnossa, koska suusta leviävät bakteerit rasittavat koko elimistöä. Jopa 60-80%:lla terveistä koirista on suussa merkittäviä, hoitoa vaativia muutoksia.

Mikäli lemmikillä esiintyy hammaskiveä, pureskeluvaikeuksia, lemmikki ei syö kovaa ruokaa mielellään tai hengityksen haju lisääntyy, on hyvä ottaa yhteyttä vastaanotolle.

Eläinten kunnollinen hammashoito vaatii aina anestesian. Hammashoidossa poistetaan plakki ja hammaskivi hampaiden kruunuosasta ja ientaskuista. Lisäksi hampaat kiillotetaan ja tarkastetaan.

Hampaita voidaan joutua poistamaan monista syistä. Yleisimpiä syitä ovat parodontiitti eli hampaan tukikudoksen tulehdus, hampaiden murtumat ja hammassyöpymät. Poistot voidaan tehdä joko leikkauksellisesti tai ei-leikkauksellisesti. Kulmahampaiden ja monijuuristen hampaiden poistot tapahtuvat leikkauksellisesti.

Poistamme Helmessä maitokulmahampaat leikkauksellisesti.

Suosittelemme kaikille koirille ja kissoille säännöllistä hammashoitoa nuoresta pitäen. Hampaiden puhdistamisen voi hyvin tehdä vaikka vuosittaisten rokotusten yhteydessä.